خواص قهوه
نوشیدن قهوه و رشد مو :
براساس تحقیقات قهوه به علت داشتن کافئین باعث تحریک فولیکول مو میشود و درنتیجه ریزش مو را از بین میبرد و باعث تقویت مو میشود !☕️
براساس گفته متخصصین نوشیدن قهوه باعث رشد مجدد مو می شود.
قهوه و افسردگی:
افرادی كه دچار افسردگی هستند، معمولاً از كافئين برای بالا بردن انرژی خود استفاده ميكنند اما اين اقدام اشتباه است.
كافئين، سيستم عصبي را تحريك ميكند بنابراين مقدار زياد آن ميتواند مانع استراحت خوب شبانه شود.
كافئين از خواب عميق جلوگيري ميكند.
تحريك بيش از حد سيستم عصبی ميتواند به طور بالقوه باعث افزايش سطح اضطراب گردد.
اضطراب و افسردگی معمولاً دست در دست هم حركت ميكنند و اين امر، بهبودی را دشوارتر ميسازد.
بنابراين مصرف زياد قهوه برای افرادی که دچار افسردگی و اضطراب هستند توصيه نميشود
کاهش وزن با قهوه:
قهوه یکی از مفیدترین نوشیدنی ها در سراسر دنیا است، پس برای بدست آوردن سلامتی و جلوگیری از ابتلا به برخی از بیماری ها مصرف این نوشیدنی خوش طعم را دررژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
قهوه دارای خواص درمانی فراوان به نسبت سایر نوشیدنی ها به ویژه چای سیاه است که کارشناسان مصرف ۲ فنجان قهوه در روز یکی بعد از مصرف صبحانه و دیگری هنگام عصر را به افراد توصیه می کنند.
اما برای بهره بردن از خواص درمانی این نوشیدنی خوش طعم آن را بدون شکر و خامه مصرف کنید، زیرا اضافه کردن این مواد باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت و بالا رفتن چربی خون می شود.
از جمله مزایای قهوه تلخ می توان موارد زیر را نام برد:
قهوه دارای مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها است، براساس تحقیقات یک فنجان قهوه دارای گروه ویتامین های B5، B2 و B3، منگنز، منیزیم و پتاسیم است که همگی از جمله مواد مفید برای حفظ سلامت بدن هستند.
با نوشیدن قهوه، خطر ابتلا به بیماری های قلبی بسیار کاهش پیدا می کند زیرا در این نوشیدنی مواد کاهنده التهاب در بدن وجود دارد و مانع از گرفتگی عروق خونی می شود.
این ماده یکی از برترین خوراکی ها برا.iکاهش وزنو رسیدن به تناسب اندام است و کارشناسان اعلام کرده اند در قهوه موادی وجود دارد که باعث افزایش سوخت و ساز بدن و چربی سوزی به ویژه در ناحیه دور شکم می شود و به این ترتیب فرد با مصرف روزانه آن می تواند به سرعت وزن کم کند.
مصرف قهوه در زمان سرماخوردگی و ابتلا به آنفلوآنزا می تواند باعث کاهش علایم بیماری، بهبود فرد و کاهش دوران نقاهت شود، به همین دلیل کارشناسان مصرف آن را هنگام بیماری به شرط نداشتن تب بالا توصیه می کنند.
کارشناسان دریافتند افرادی که روزانه ۲ فنجان قهوه مصرف می کنند تا ۴۰ درصد کمتر به سرطان کبد مبتلا می شوند، این نوشیدنی دارای مواد ضد سرطانی است که از ابتلا این بیماری مرگبار تا حد زیادی جلوگیری می کند.
این نوشیدنی مانند یک دارو مانع از گسترش بیماری آلزایمر در سالمندان می شود، مصرف قهوه باعث تقویت قدرت حافظه و حفظ سلامت اعصاب مغز می شود که به این ترتیب از بروز زوال عقل به دلیل افزایش سن در افراد جلوگیری می کند.
قهوه به دلیل برخوردای از خاصیت مدر باعث دفع سموم از بدن، افزایش دفع ادرار، پاکسازی کبد و کلیه ها می شود که به این ترتیب مواد سمی و نمک اضافی از بدن خارج شده و فرد کمتر مبتلا به انواع بیماری های مزمن و چاقی می شود.
نوشیدن قهوه باعث تغییر در مرکز دوپامین مغز و ایجاد احساس سرخوشی و شادی می شود و در بهبود خلق و خو و رفع افسردگی بسیار مفید است.
با وجود این خواص مفید درمانی، کارشناسان توصیه می کنند افراد از مصرف بیش از حد قهوه اجتناب کنند زیرا می تواند باعث تحریک اعصاب، تهوع، گیجی، کاهش تمرکز و آسیب به ارگان های بدن شود.
قهوه و تناسب اندام:
آیا میدانستید مصرف قهوه در زمان مناسب میتواند به سلامت و تناسباندام شما کمک کند؟ قهوه را با چه هدفی باید قبل یا بعد از ورزش استفاده کرد؟ فواید مصرف قهوه پیش از ورزش چیست؟ رعایت نکردن چه نکاتی قهوه را از یک نوشیدنی مفید یه یک نوشیدنی مضر تبدیل میکند؟ آیا میتوان در بارداری قهوه نوشید؟ در این مقاله با کمک اطلاعات بهدست آمده از تحقیقات اخیر به این پرسشها پاسخ میدهیم و اطلاعات جالبی پیرامون این نوشیدنی شگفتانگیز در اختیارتان قرار میدهیم.
ممکن است شما هم مانند خیلی از افراد، فارغ از هشدارهای معمول دربارهی اینکه شاید قهوه آنقدرها هم برای بدن خوب نباشد، همچنان روز خود را با نوشیدن قهوه آغاز کنید. وقتی با نویسندهی کتاب «رژیم سلحشور و کتاب گشودن قفل ژنهای ماهیچه» (The Warrior Diet and Unlocking the Muscle Gene)، اُری هافمِکلر (Ori Hofmekler)، در سال ۲۰۱۱ مصاحبه کردم دانشم دربارهی فواید و ضررهای قهوه به طرز شگفتآوری افزایش پیدا کرد. اُری برایم توضیح داد که وقتی قهوه به شکلی درست مصرف شود میتواند ابزاری در جهت افزایش سلامتی و تناسباندام باشد. در کنار اخطارهای مبتنی بر منع مصرف قهوه، عقاید متضاد آن نیز توجه انسان را به خود جلب میکند، مطالبی که کسی نتوانسته جزئیات ارائه شده در آن را رد کند.
به رغم این عقاید متضاد هنوز میتوانم بگویم که از نوشیدن قهوهتان با کمترین احتمال خطر لذت ببرید. حتی میتوانید با تغییرات جزئی در نحوهی نوشیدن قهوه از فواید ارزشمند این عادت خود بهرهمند شوید. اُری به طور مشخص به فواید نوشیدن قهوه پیش از ورزش اشاره دارد و این چیزی است که تمرکز اصلی این مقاله بر آن است.
کافئین قهوه:
بسیاری از مردم قهوه را به خاطر انرژیزا بودن دوست دارند. انرژی قهوه از کافئین آن به دست میآید و درصد هوشیاری و انرژی که به انسان میبخشد به میزان کافئین موجود در قهوه بستگی دارد. حال این سوال پیش میآید که کدام قهوه درصد کافئین بیشتری دارد ؟ نظریههای بسیاری دراین مورد دربین مردم رواج دارد اما آیا همه آنها صحیح است ؟ برای پی بردن به این موضوع با ما همراه باشید…
قهوه در ذات خود کافئین بسیاری دارد اما برخی عوامل بر میزان آن تاثیر دارد. از جمله این عوامل میتوان به نوع قهوه ، رست قهوه و نحوه تهیه آن اشاره کرد.
تاثیر رست قهوه در میزان کافئین
ابتدا به سراغ رست یا تفت قهوه میرویم. بسیاری از قهوه نوشان بر این باورند که هرچه قهوه رنگ تیرهتر و یا دارک باشد میزان کافئین بیشتری در خود جای داده است. البته نوشیدنی تهیه شده از قهوه با درجه رست دارک ، غلیظ و سنگین خواهد بود اما میزان کافئین بسیار کمتری نسبت به قهوه با درجهی رست روشن یا لایت دارد.
قهوه به خودی خود دارای کافئین زیادی است و در زمان رست در اثر گرما مقادیری از کافئین خود را از دست میدهد و به عبارت دیگر کافئین قهوه میسوزد . حال هرچه این دما بیشتر و مدت زمان آن طولانیتر باشد کافئین بیشتری از قهوه کاسته میشود که این امر در قهوههای دارک مشهود است. عکس این امر هم صحیح است یعنی قهوه با درجه رست روشنتر میزان کافئین بیشتری در خود دارد . در زمان حرارت دیدن قهوه ، میزان رطوبت و تراکم قهوه کاهش پیدا میکند. هرچه رطوبت و تراکم قهوه کمتر شود میزان کافئین نیز کمتر خواهد شد و هرچه رطوبت قهوه بیشتر باشد دانه تراکم بیشتری خواهد داشت و در نتیجه کافئین بیشتری نیز در دانه باقی خواهد ماند.
تاثیر روش تهیه در میزان کافئین
تاثیر روش تهیه در میزان کافئین قهوه بسیار بیشتر از تاثیر درجه رست است. در زمینهی تهیه قهوه یک اصل وجود دارد که میگوید هرچه زمان تماس قهوه با آب بیشتر باشد کافئین بیشتری در قهوه تهیه شده به وجود میآید.
در این میان یک شات اسپرسو که حدود 30 گرم قهوه تهیه شده است، حاوی 40 کافئین است و این درحالی است که یک فنجان قهوه دمی 350 گرمی ، حاوی 120 میلیگرم کافئین است. اگر بخواهیم این دو قهوه ( اسپرسو و قهوه دمی ) را به میزان گرم به گرم مقایسه کنیم ، قهوه اسپرسو دارای مقادیر بیشتر کافئین است اما واقعیت این است که در هر بار استفاده یک شات اسپرسو ( 40 گرم قهوه ) مصرف میشود و ولی قهوه دمی در حد یک فنجان ( 350 گرم ) مصرف میشود پس بنابراین قهوه دمی میزان کافئین بیشتری دارد
برای تهیه قهوه دم سرد معمولا 10 ساعت زمان لازم است بنابراین زمان تماس قهوه با آب بسیار طولانی بوده که موجب افزایش بسیار زیاد کافئین در این نوع نوشیدنی میشود.
تاثیر نوع قهوه بر کافئین
همانطور که میدانیم دو نوع قهوه ربوستا و عربیکا مصرف بیشتری دارند. در این میان قهوه ربوستا کافئینی حدود دو برابر قهوههای عربیکا دارد. همین امر باعث میشود قهوه ربوستا طعمی تلختر نسبت به نوع عربیکا پیدا کند.
در دنیا مصرف قهوه عربیکا به دلیل تلخی کمتر و عطر و طعم بیشتری که نسبت نوع ربوستا دارد بیشتر است. اما در ایران به دلیل ذائقهی متفاوت بیشتر از قهوه ربوستا استفاده میشود. در ترکیبات قهوههای برند نی بیشتر قهوه عربیکا وجود دارد.
به دلیل خاصیت نشاطبخشی قهوه، ضد افسردگی است.
,نوشیدن یک فنجان قهوه در بسیاری از مواقع سردرد را برطرف میکند.
,قهوه به دلیل داشتن مادهای به نام تانن از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
,تحقیقات ۹ ساله دانشمندان ژاپنی نشان میدهد مصرف منظم قهوه به دلیل دارا بودن اسید کلروژونیک، خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۴۹ درصد و مصرف نامنظم قهوه میتواند خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۲۹ درصد کاهش دهد.
,محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان قهوه در طی روز خطر ابتلاء به دیابت را کاهش میدهد. زیرا ترکیبات موجود در قهوه از جمله منیزیم و پتاسیم به سوخت و ساز قند در بدن کمک میکند.
,بوییدن دانههای قهوه میتواند باعث بازگشت اشتهای از دست رفته پس از آشپزی شود. مولکولهای قهوه با حرکات جنبشی خاص خود باعث جدا شدن مولکولهای غذا از گیرندههای بویایی بینی و بدین ترتیب باعث بازگشت اشتها میشود. محققین همچنین این روش را جهت افزایش سلامتی حیوانات در موسسههای تحقیقاتی پیشنهاد کردهاند.
هوه داراي موادي مانند:
آنتي اكسيدانها،آمينو اسيد،ويتامين و مينرال است.
بخصوص اگر دانه هاي قهوه را دم كنيد و بخوريد در جهت تقويت حافظه بسيار مفيد مي باشد.
قهوه به دليل كافئيني كه دارد در جهت تقويت حافظه مفيد است.
قهوه هم چنين بر ضد آلزايمر ميباشد و با مصرف مداوم قهوه دچار آلزايمر نخواهيد شد .
طبق آخرین تحقیقات دانشمندان، مصرف مکرر قهوه در طول ماه، با کاهش خطر ابتلاء به بیماری کلانژیت (بیماری کبد) همراه است.
قهوه حاوی پروتئینی است که دارای اثری مشابه مورفین بوده و از خاصیت ضددرد و آرامبخشی برخوردار است. برخی از این پروتئینها مشابه پروتئینهای انسانی است. در آزمایشهای صورت گرفته بر روی موشهای آزمایشگاهی مشخص شد که اثرات تسکیندهنده پروتئینهای موسوم به opioid peptides از دوام بیشتری برخوردار بوده و با عوارض جانبی همراه نیست.
محققان ایتالیایی با مطالعه بر روی یک هزار و ۴۰۰ بزرگسال این کشور دریافتند که عادت مصرف کم قهوه برای حفظ سلامت مغز مفید است.
قهوه همچنین:
دارای خاصیت انرژی بخشی و اشتیاق آفرینی است.
,دارای نقش کمکی در چربی سوزی
,افزایش تحرکات فیزیکی
,دارای ارزش غذایی بالا
,ضد آلزایمر
,ضد پارکینسون
,خواص مراقبتی بر روی کبد
,مقابله با برخی از سرطان ها
,قابلیت کاستن سکته قلبی و برخی دیگر از بیماریهای قلب
,افزایش طول عمر
این روزها نوشیدن قهوه طرفداران زیادی پیدا کرده و اکثر ما شاید هر روز از این ماده مصرف می کنیم.
اما واقعا چقدر درباره این ماده غذایی اطلاعات داریم.