درخت قهوه

درخت قهوه

درخت قهوه

جالب است بدانید که دانه های آن در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می‌گیرند. از این رو، در بعضی کشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه‌های قهوه دو به دو به یکدیگر چسبیده اند و پرده نازکی میان آنها وجود دارد که آنها را از هم جدا می کند. تهیه قهوه در کشورهای گوناگون، متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می‌کنند.
بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نام Arabica به دست می آید که در برزیل به خوبی رشد می کند و از آنجا به سراسرجهان صادر می شود .
تا به حال از خودتان پرسیده اید که اسپرسو چه تفاوتی با قهوه معمولی دارد؟ باید بگوییم که این نوع قهوه را با بخار آب درست می کنند و این روش تهیه قهوه در ایالات متحده بسیار رایج است.
اما سؤالی که همیشه در میان مصرف کنندگان این نوشیدنی وجود دارد آن است که “مقدار مجاز نوشیدن قهوه چه‌قدر است؟”
جالب است بدانید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.
اما درباره میزان کافئینی که از طریق این نوشیدنی به بدن می‌رسد باید بگوییم که با نوشیدن یک فنجان قهوه معمولی، 115 میلی گرم کافئین و با یک فنجان نسکافه، 65 میلی گرم کافئین و با نوشیدن یک فنجان قهوه بدون کافئین باز هم معادل 3 میلی‌گرم کافئین وارد بدن می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که کافئین در هیچ شرایطی به طور کامل از قهوه جدا نمی‌شود، بلکه مقدار آن به حداقل می‌رسد.
حتماً خواص فراوانی را از گوشه و کنار درباره این نوشیدنی شنیده‌اید. تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم در مورد قهوه به اثبات رسیده است.
به این ترتیب که کافئین موجود در قهوه به میزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزایش داده و مصرف یک فنجان قهوه بعد از نهار، مانع از بی حالی پس از مصرف غذا در ظهر می‌شود.
به علاوه دیده شده است که از این نوشیدنی می‌توان در کاهش افسردگی و اضطراب نیز استفاده کرد. در ضمن، قهوه موجب افزایش سرعت متابولیسم بدن و شکستن چربی‌ها شده و به میزان قابل ملاحظه‌ای سوخت و ساز را در سلول‌ها بالا می‌برد.
اما به این موضوع توجه کنید که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز مصرف کنید.
طی مطالعه ای در آمریکا و ایتالیا، دیده شد که نوشیدن مرتب قهوه در بیماران مبتلا به آسم، باعث کاهش حملات آسمی‌ در آنها می شود.
البته مهم ترین نکته‌ای که باید در مورد این نوشیدنی در نظر داشت، رعایت اعتدال در مصرف آن است، زیرا دریافت بیش از اندازه کافئین باعث بی‌قراری، بی خوابی ، تعریق و تپش قلب می شود. به علاوه، قهوه های معمولی که به شکل سنتی یعنی به روش دم کرده تهیه می‌شوند، اگر بیش از اندازه به مصرف برسند، می‌توانند کلسترول خون را نیز بالا ببرند.‌

بیشتر بخوانید:  افزایش خطر ابتلا به سرطان مری با نوشیدن قهوه داغ

درخت قهوه

#میوه #قهوه که باید از #درخت چیده شود که به #گیلاس قهوه مشهورند!
میوه قهوه
✔️میوه موجود در تصویر شباهت زیادی به #گیلاس دارد البته فقط شبیه آن است در واقع این میوه شبیه #گیلاس، میوه #قهوه است. میوه قهوه نارس، رنگی سبز دارد و رسیده این میوه قرمز رنگ یا بنفش می باشد.
میوه های قهوه روی درخت قهوه میوه قهوه به صورت خوشه وار بر روی شاخه
#دان قهوه داخل این میوه قرار دارد و طی فرآوری های خاصی از آن استخراج می شود و مراحل مختلفی را می گذراند تا سر از فنجان شما درآورد. داخل هر میوه دو دانه وجود دارد که روبه رو هم قرار گرفته اند که توسط پرده نازکی از هم جدا شده اند و این دانه ها با پوسته کاغذی نازکی پوشیده شده اند.

✔️#میوه و #دان قهوه میوه قهوه
قهوه در نواحی گرمسیر رشد می کند ونیاز به باران فراوانی دارد. قهوه را آفات متعددی تهدید می کند و یکی از دلایلی که میتواند بر کیفیت این محصول اثر سوئی داشته باشد برداشت دیر محصول است.

✔️#عربیکا و #روبوستا
عربیکا و روبوستا، دو نوع دانه های موجود در بازار هستند، به طور خلاصه، عربیکا دارای طعم و عطر بهتری نسبت به روبوستا و روبوستا دارای کافئین بیشتری نسبت به عربیکا است و در آب و هوایی که نوع عربیکا قادر به رشد نیست نوع روبوستا می تواند رشد کند.

✔️مقایسه دان عربیکا با دان ربوستا

#دان عربیکا و #دان ربوستا این میوه ها را پس از چیده شدن، طی فرآوری خاصی که روی آن ها انجام می شود، دان را از میوه جدا می کنند و پس از فرآیند ها خاصی سر از فنجان قهوه شما در می آورد. در مطالب بعدی شیوه فرآوری میوه قهوه را شرح خواهیم داد.
سپاس از توجه و همراهی شما
حميد جمالوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *