قهوه در نقاط مختلف جهان

قهوه در نقاط مختلف جهان

قهوه در نقاط مختلف جهان

 همیشه در ذهن افرادی که با نام کشورهای مختلف قهوه‌ روبرو می‌شوند، این سوال مطرح می‌شود که آیا واقعا قهوه کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوتی دارند؟ چرا باید چنین تفاوتی وجود داشته باشد؟ در این صورت کدام قهوه بهتر است؟ برزیل یا کلمبیا، کنیا یا اتیوپی؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم…
حدودا 50 کشور دنیا به تولید قهوه می‌پردازند که اصطلاحا بر روی کمربند قهوه قرار دارند. همانطور که از نام کمربند مشخص است، دایره‌ایست که دورتادور زمین را فراگرفته و شامل کشورهای آمریکا، آفریقا و آسیایی می‌شود. در شمال به مکزیک و میانمار و در جنوب به برزیل و زیمبابوه ختم می‌شود. طعم و رایحه‌ی قهوه دقیقا به این بستگی دارد که در کدامیک از این نقاط رشد و فرآوری می‌شود،
ممکن است شما طعم میوه‌ای قهوه اتیوپی یا شیرینی قهوه گواتمالا و یا حتی طعم شکلاتی قهوه اندونزی را دوست داشته باشید اما تا زمانی که شما این قهوه‌ها را امتحان نکنید نمی‌دانید که چه عطر و طعمی دارند. کشورهای مختلف با چالش‌های متفاوتی از قبیل مشکلات سیاسی، دستمزد کم و یا حتی آفت‌های قهوه روبرو هستند. در صورت شناختن و آگاهی از این اطلاعات می‌توانید قهوه مد نظر خود را تهیه نمایید…
رایحه قهوه کشورهای مختلف
از آنجایی که بیش از 50 کشور دنیا به تولید قهوه می‌پردازند، توضیح در مورد همه‌ی آنها در یک مبحث و مطلب نمی‌گنجد بنابراین به تعدادی از آنها می‌پردازیم.
آفریقا:
زمانی که به دنبال اسیدیته و رایحه‌ی میوه‌ای هستید باید به سراغ قهوه کشورهای آفریقایی بروید. به طور خاص، قهوه اتیوپی بادی ( Body ) یا غلظتی شبیه به چای، رایحه‌ای میوه‌ای و شبیه به بلوبری دارد همچنین اسیدیته زیادی دارد. در سمت دیگر، قهوه کشور کنیا، رایحه‌ای مانند گریپ فروت و اسیدیته‌ای متعادل دارد.
قهوه مناطق دیگری مانند رواندا و بروندی، بیشتر به خاطر شیرینی و غلظت آن مشهور است.
آمریکا:
کشورهای آمریکای مرکزی قهوه‌ای با خواص یکسان و متعادل دارند. تمامی خواص قهوه به گونه‌ای باورنکردنی، به طور یکسان در سطح قهوه این سرزمین وجود دارند که نتیجه‌ی آن یک فنجان قهوه‌ی عالی با غلظت و اسیدیته‌ی خیلی خوب است. اگه به سمت پایین قاره برویم، به کشور کلمبیاخواهیم رسید. قهوه کلمبیا نیز مانند قهوه‌های آمریکای مرکزی متعادل است اما بیشتر به دلیل شیرینی و رایحه‌ی بسیار بالای آن معروف است.
کمی پایین‌تر از کشور کلمبیا، برزیل، بزرگترین تولید کننده‌ی قهوه در جهان، قرار دارد. این کشور حدود 1/3 قهوه مورد نیاز دنیا را تولید می‌کند. قهوه برزیل رایحه‌های آجیلی، کره‌ای و شکلاتی از خود بروز می‌دهند و از غلظت بالایی برخوردارند.
آسیا:
آسیا سرزمین پهناوری است که مناطق زیادی برای تولید قهوه دارد. معروفترین کشور آسیا در تهیه قهوه، کشور اندونزی است. این کشور، قهوه‌ای با رایحه‌ی دودی و میوه‌ای تولید می‌کند که غلظت بالایی نیز دارد. دومین کشور تولید کننده‌ی قهوه در جهان نیز، در قاره آسیا وجود دارد. ویتنام انحصارا قهوه ربوستا تولید می‌کند که از نظر طعمی کمی تلخ و با رایحه کمتر است.
کشورهای کمتر شناخته شده‌ای نیز وجود دارند که به تازگی به جمع تولید کنندگان انبوه قهوه اسپشالتی پیوسته‌اند. در این میان کشور میانمار، قهوه‌ای با کیفیت تولید و به بازار قهوه معرفی کرده است.
البته تنها عامل ایجاد رایحه‌ها و طعمهای متفاوت در قهوه، خاستگاه و کشور تولید کننده آن نیست بلکه نحوه‌ی فرآوری و اقلیم نیز در این مورد تاثیر خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:  اصطلاحات تخصصی دنیای قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *