مصرف قهوه
به محض بلند شدن از خواب قهوه و چای تیره ننوشید
صبحها، بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح میکند. این هورمون به بدن نشاط و انرژی میدهد اما چای تیره و و قهوه که حاوی مقادیر زیادی کافئین است، باعث ایجاد اختلال در تولید کورتیزول میشوند. بنابراین حتی اگر عادت به نوشیدن قهوه دارید، پس از ساعت ۹:۳۰ صبح آن را بنوشید. کورتیزول شما را به طور طبیعی بشادو باهوش نگه میدارد
مصرف قهوه به مقدار کم – سه تا چهار فنجان در روز – میتواند برای سلامتی مفید باشد.
براساس مقالهای که در ژورنال پزشکی بریتانیا منتشر شده، تحقیقاتی که صورت گرفته نشان میدهد که کسانی که مقداری قهوه در روز مینوشند کمتر از سایرین به امراضی مانند سرطان و بیماریهای کبدی دچار میشوند. البته پژوهشگران هنوز نتوانسته اند کاهش خطر ابتلای به این بیماری ها و نوشیدن قهوه را اثبات کنند. به خصوص احتمال مفید بودن قهوه در جلوگیری از امراض کبدی وجود دارد.
به گفته پژوهشگران عوامل دیگری مانند نکشیدن سیگار یا تحرک بدنی می توانسته دلایل موثر دیگر در این زمینه باشد.
در عین حال، نوشیدن مقادیر زیاد قهوه به خصوص هنگام بارداری میتواند زیانبار باشد. همچنین کسانی که عادت به نوشیدن قهوه ندارند نباید به خاطر فواید بهداشتی احتمالی، نوشیدن قهوه را آغاز کنند.
نتیجه تحقیقات جدید که در دانشگاه ساتمپتون انجام شده تایید کننده پژوهشهای قبلی در مورد احتمال مفید بودن مصرف قهوه، البته در حد اعتدال است. سرپرست این تحقیقات گفته است که “همیشه در زندگی باید توازنی بین خطرات و فواید هر کاری را در نظر گرفت و در مجموع، فایده مصرف قهوه به مقدار کم از خطر ناشی از مصرف آن بیشتر است.”
البته این موضوع در همه موارد صحت ندارد. به عنوان مثال، منابع پزشکی بریتانیا تاکید دارند که زنان باردار نباید بیش از ۲۰۰ میلیگرم کافئین – یک یا دو فنجان قهوه – در روز مصرف کنند و مصرف بیش از این میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
همچنین زنانی که با خطر شکست استخوان روبرو هستند نیز بهتر است مصرف قهوه را به حداقل کاهش دهند.
اما برای افراد بالغ و سالم، مصرف حدود ۴۰۰ میلیگرم یا کمتر در روز – یعنی سه تا چهار فنجان – مشکلی ایجاد نمیکند و ممکن است مفید باشد.
برخی میگویند نوشیدن قهوه باعث یروز علائمی مانند اضطراب و درد معده میشود، اما به نظر میرسد بدن انسان بهترین مقیاس را برای زیاده روی در مصرف قهوه مشخص میکند.
یک مطالعه دانشگاه هاروارد که در نوامبر ۲۰۱۵ انجام شد، نشان داد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. این کار میتواند به شما در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون، سرطان رحم و کبد، سیروز و نقرس کمک کند.
مطالعهای از انجمن قلب آمریکا نشان داد که مصرف قهوه کافئین دار با کاهش خطر مرگ و میر همراه است. مهمتر از همه، هیچ ارتباطی بین مصرف قهوه و سرطان وجود ندارد. قهوه همچنین میتواند به لطف ویژگیهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود، از آسیب رساندن به DNA شما جلوگیری کند.
با همه اینها شما نباید روزانه به عدد شش فنجان در روز برسید. تحقیقات جدید دانشگاه استرالیای جنوبی نشان داده است که نوشیدن شش فنجان قهوه یا بیشتر در روز میتواند برخی از فواید این نوشیدنی را خنثی کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۲۲ درصد افزایش دهد.
زیاده روی در مصرف قهوه با احساس خفگی، تحریک پذیری یا حتی تهوع همراه است، همیشه سعی کنید از مرز پنج فنجان قهوه در روز عبور نکنید.
بسیار مطلب جذابی بود
من عاشق قهوه هستم
و همیشه میام مطالب عالی تون رو دوره می کنم