چرا ما قهوه می نوشیم؟

چرا ما قهوه می نوشیم؟

چرا ما قهوه می نوشیم؟

قهوه از اوایل قرن هفدهم در اروپا نوشیده می شد اما خیلی مرسوم نبود. و در آن زمان در قرون وسطی اروپا، نیازی به این نوشیدنی معجزه آسا حس نمی شد.در فاصله زمانی میانه قرن 17 تا میانه قرن 19 سرمای شدید اروپا که به نام دوره یخی کوچک نامیده می شد، باعث گشت که مردم با نوشیدن چای و قهوه دردهایشان کاهش یابد و بدن هایشان گرم شود و نهایتا این جفت به معروف ترین نوشیدنی های جهان تبدیل شدند
بو، رایحه و تمامی تجربه نوشیدن قهوه، این نوشیدنی ساده را به قسمتی از زندگی مدرن و فرهنگ رایج ما درآورده است. اکثر مردم در سرتاسر جهان دوست دارند که روز خود را با یک فنجان قهوه شروع کنند و هرروز عده ای به این علاقه مندان اضافه می شوند. مراسم و تشریفات بنا به محل زندگی تغییر میکنند. گروهی روز را با اسپرسو و گروهی دیگر با قهوه فیلترشده شروع می کنند ولی در اصل هدف هر دو گروه شروع روزی با انرژی و روحیه خوب است.
اما تنها تاثیر قهوه بر روی روحیه ما نیست. بلکه برای سلامتی ما نیز مفید است و نقش اساسی در وعده های غذایی ایفا میکند. محققان می گویند نوشیدن قهوه زندگی را برایتان زیباتر می کند و سرعت و دقت مغز در تشخیص کلمات با بار معنایی مثبت را افزایش می دهد. همچنین محققان می گویند اگر قهوه بخورید مغزتان کلمات مثبت را بهتر می شناسد. قهوه موجب تفکر منطقی و سرعت واکنش های رفتاری انسانی می شود و عواطف مثبت را تقویت می کند. قهوه همچنین باعث می شود ما با مردم جدید آشنا شده و دوستان جدید پیدا کنیم. معاملات را گسترش داده و افکارمان را به اشتراک بگذاریم

بو، رایحه و تمامی تجربه نوشیدن قهوه، این نوشیدنی ساده را به قسمتی از زندگی مدرن و فرهنگ رایج ما درآورده است. اکثر مردم در سرتاسر جهان دوست دارند که روز خود را با یک فنجان قهوه شروع کنند و هرروز عده ای به این علاقه مندان اضافه می شوند. مراسم و تشریفات بنا به محل زندگی تغییر میکنند. گروهی روز را با اسپرسو و گروهی دیگر با قهوه فیلترشده شروع می کنند ولی در اصل هدف هر دو گروه شروع روزی با انرژی و روحیه خوب است.
اما تنها تاثیر قهوه بر روی روحیه ما نیست. بلکه برای سلامتی ما نیز مفید است و نقش اساسی در وعده های غذایی ایفا میکند. محققان می گویند نوشیدن قهوه زندگی را برایتان زیباتر می کند و سرعت و دقت مغز در تشخیص کلمات با بار معنایی مثبت را افزایش می دهد. همچنین محققان می گویند اگر قهوه بخورید مغزتان کلمات مثبت را بهتر می شناسد. قهوه موجب تفکر منطقی و سرعت واکنش های رفتاری انسانی می شود و عواطف مثبت را تقویت می کند. قهوه همچنین باعث می شود ما با مردم جدید آشنا شده و دوستان جدید پیدا کنیم. معاملات را گسترش داده و افکارمان را به اشتراک بگذاریم.
قهوه از اوایل قرن هفدهم در اروپا نوشیده می شد اما خیلی مرسوم نبود. و در آن زمان در قرون وسطی اروپا، نیازی به این نوشیدنی معجزه آسا حس نمی شد. در فاصله زمانی میانه قرن 17 تا میانه قرن 19 سرمای شدید اروپا که به نام دوره یخی کوچک نامیده می شد، باعث گشت که مردم با نوشیدن چای و قهوه دردهایشان کاهش یابد و بدن هایشان گرم شود و نهایتا این جفت به معروف ترین نوشیدنی های جهان تبدیل شدند.
جدا از خواص آب و هوایی، خصوصیات زمانی قرون وسطی به صورتی بود که زندگی به آرامی می گذشت و پر از روزهای مقدس بود و اجتماع به خوبی سازمان یافته نبود. اولین نقطه عطف در سال 1583 اتفاق افتاد. هنگامی که گالیله فرمول حرکت پاندول را بدست آورد. این یک انقلاب بزرگ بود که مردم را به سمت زندگی کاملا زمان بندی شده هدایت کرد. در اواخر قرن هفدهم ساعت عقربه دار دقیقه شمار در انگلستان رایج شد. این پیشرفت اقتصاد و صنایع را به سمت صنعتی شدن و انجام کارهایی که تا چند سال پیش غیر ممکن بود هدایت کرد.
ممکن است این اتفاق تاریخی تصادفی صورت گرفته باشد اما این روش جدید فکر کردن و رفتار، مصادف با زمانی قرار گرفت که نوشیدن قهوه در ونیز، پاریس، آمستردام، لندن و در میان اروپا رایج شده بود و اثر نیروبخش قهوه ، باعث شد افراد ساعت های کاری طولانی را دوام بیاورند.
در این دوره یک فنجان قهوه خوب، یک نوشیدنی مفرح و همچنین ضروری روزمره محسوب می شد. قهوه مردم را قادر به هشیار بودن و آماده برای روبه رو شدن با چالش های مختص برای یک زندگی شلوغ کرد. تمام این اتفاقات همراه با اختراع ساعت جیبی و کشف تاثیرات کافئین بر روی بدن، زمینه ساز توسعه دنیای مدرن امروزی گشت.
بنجامین فرانکلین با درایت خود دریافت که شناسایی و گسترش قهوه از کشورهای مستعمره دور به جمع های روشنفکرانه اروپایی هدیه ای از طرف خداست. یکی از ارزش های والای این نوشیدنی این بود که قطره ای الکل در آن وجود نداشت و این موضوع در دوره ای اتفاق افتاد که اعتیاد به الکل اروپا را در خود می سوزاند. ورود قهوه به اروپا و رایج شدن آن باعث نجات اروپا در آن دوره گشت.
قهوه سمبل اکسیر هشیاری و جوهر طراحی روزمره هر فرد شناخته شد. همراه روز ما در شروع و در امتداد روز.
قهوه بشر را از سلطه و قدرت نوشیدنی های شیطانی و افراد مست و شهوت ران رها کرد.با توجه به نیاز به کار و تلاش و دقت بالا در دوره انقلاب صنعتی، دولتمردان به چای و قهوه بیشترین توجه و حمایت را نشان دادند.
انقلاب صنعتی باعث رشد اقتصاد و صنعت مخصوصاً در انگلستان شد . اقتصاد کشاورزی به اقتصاد صنعتی تبدیل شد و همین طور جامعه از بافت جامعه کشاورزی به بافت جامعه صنعتی تغییر پیدا کرد که یکی از عوامل اصلی آن سوخت فسیل و ماشین بخار بود. واقعیت این بود که کارگران این کارخانجات به مرور به قهوه علاقمند شدند و از آب جو که در همه جا در دسترس شان بود روی برگرداندند.
قهوه با جایگاهی که در بین مردم پیدا کرد برای میلیونها نفر نقش مدیر نیروی انسانی را به نحو عالی اجرا نمود.
در معامله ای پایاپای، کارگران با نوشیدن قهوه صبحگاهی شور و شعف کار را بدست آورده و از خواب آلودگی رها شدند و این برای کارخانجات صنعتی آن دوره بسیار حائز اهمیت بود. توجه داشته باشیم که ما رخوت، سستی، کم دقتی ناشی از الکل را با هوشیاری، دقت، آگاهی بدست آمده از قهوه عوض کردیم.
قهوه به یک ماده با ارزش تبدیل گردید و کارگران را برای انجام کار در شیفت های طولانی آماده کرد. توانایی کارگران چندین برابر گردید و کیفیت کار آنها بالاتر رفت. مردم باور کردند که مصرف کردن غذاها و نوشیدنی هایی که کافئین دارند بی خطر هستند. همراه با اختراع چراغ برق در همان دوره، مردم توانستند یاد بگیرند که چطور زندگی خود را با ساعت و نور چراغ به جای طلوع و غروب آفتاب تنظیم کنند.
نکته دیگری که باید آن را درک کرد آبی است که همیشه باید برای قهوه یا چای جوشانده شود که این کار بیماری ها را کاهش میدهد به خصوص مسمومیت ها و بیماریهای غذایی. چیزی که در میان کارگران کارخانجات که در محیط بسته نگه داری می شوند و همچنین مردمی که در شهرهای پر جمعیت زندگی می کردند بسیار شایع بود.
بنابراین کافئین نقش اساسی را در رونق اقتصادی تاریخ جهانی داشت. آقای چارلز زایلستر متخصص خواب از دانشگاه پزشکی هاروارد معتقد بود که کافئین دنیای مدرن امروزی را پایه گذاری کرده است. او جمله زیر نظریه خود را به این نحو اعلام کرده است:
” بدون کمک قهوه پیشرفت سریع و جنون آمیز جامعه مدرن با 24 ساعت کار در روز ممکن نبود.”
در نگاهی دیگر، قهوه به عنوان یک سمبل فرهنگی شناخته شد. یکی از اولین قهوه خانه های اروپا به وسیله ادوارد لوید در سال 1688 در لندن تاسیس شد. محلی برای ملاقات دلالان و ماهیگیران.مرکزی که نهایتا به اولین کمپانی بیمه لویدز تبدیل شد..
در همین مسیر قهوه خانه ها به مرور گسترش پیدا کردند و به محل ملاقات زنده ای برای معاملات تجاری، گفت و گوهای علمی و ادبی تبدیل شدند. اولین قهوه خانه ها در پاریس سمبل روشنگری و ارشاد بودند.

بیشتر بخوانید:  مصرف قهوه عمر را طولانی می کند

نویسنده : آقای مجید فخرایی مقدم ( از اعضای انجمن پاسارگاد )

One thought on “چرا ما قهوه می نوشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *