قهوه و پارکینسون !

قهوه و پارکینسون، ژورنال قهوه، قهوه، قهوه و سلامتی، پاسارگاد تاباک، ماسترو رحیمی

قهوه و پارکینسون !

می‌دانیم که آنچه می‌خوریم و می‌نوشیم تأثیر قابل‌توجهی بر سلامتی ما دارد. یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن قهوه می‌تواند با کاهش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون مرتبط باشد.

با بررسی داده‌های 184,024 نفر در مدت متوسط 13 سال، محققان دریافتند که مصرف‌کنندگان قهوه کمتر از کسانی که قهوه نمی‌نوشند در معرض خطر ابتلا به پارکینسون قرار دارند.

تجزیه و تحلیل بیشتر نمونه‌های خون صدها بیمار مبتلا به پارکینسون نشان داد که سطح متابولیت‌های اصلی کافئین، پاراکسانتین و تئوفیلین با خطر ابتلا به پارکینسون ارتباط معکوس دارند.

این مطالعه نشان داد که مصرف قهوه کافئین‌دار با کاهش خطر بیماری پارکینسون در یکی از بزرگترین گروه‌های مورد مطالعه در سراسر جهان با بیش از 20 سال پیگیری ارتباط دارد.

این اولین مطالعه‌ای نیست که ارتباط بین قهوه و پارکینسون را پیدا می‌کند، اما از طریق بررسی بیومارکرهای مصرف کافئین سال‌ها قبل از تشخیص پارکینسون، فراتر از تحقیقات قبلی می‌رود.

25 درصد بالایی از مصرف‌کنندگان قهوه، 40 درصد کمتر احتمال دارد به پارکینسون مبتلا شوند، در مقایسه با کسانی که اصلاً قهوه نمی‌نوشند. در میان همه مصرف‌کنندگان قهوه در این مطالعه، کاهش خطر بین تقریباً 5 تا 63 درصد، بسته به کشور محل زندگی، نتایج متفاوت بود.

در حالی که این ارتباط با در نظر گرفتن عواملی مانند سیگار کشیدن و نوشیدن الکل همچنان وجود داشت، اما هنوز کافی نیست تا علت و معلول مستقیم را اثبات کند. با این حال، به نظر می‌رسد که چیزی در مورد کافئین و ترکیبات آن وجود دارد که از مغز افراد محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید:  9 فایده قهوه سیاه برای سلامتی

براساس تحقیقات قبلی، تصور می‌شود که نحوه‌ی جریان دوپامین توسط کافئین در مغز ممکن است دلیل این تأثیرات باشد.

پارکینسون در مغز با کاهش دوپامین به دلیل از دست دادن سلول‌های عصبی در ناحیه‌ای به نام سابستانتيا نيگرا مشخص می‌شود.

این اثرات محافظتی عصبی با یافته‌های ما مطابقت دارد که نشان داد ارتباط معکوسی بین کافئین، پاراکسانتین و تئوفیلین و بروز بیماری پارکینسون وجود دارد. با توجه به نحوه‌ی تأثیر کافئین بر نورون‌های ما، شاید جای تعجب نباشد که ارتباطی با بیماری‌های عصبی وجود دارد.

با این حال، چون هنوز نمی‌دانیم پارکینسون دقیقاً چگونه در مغز شروع می‌شود، دشوار است که مطمئن باشیم. کار مهم شناسایی عواملی که پارکینسون را تحریک می‌کنند، عواملی که ممکن است بر خطر ابتلا به بیماری تأثیر بگذارند و چگونگی متوقف کردن آن همچنان ادامه دارد. در ایالات متحده به تنهایی، نزدیک به یک میلیون نفر با این بیماری زندگی می‌کنند که منجر به مشکلاتی مانند لرزش، حرکت عادی، تعادل و سفتی اندام‌ها می‌شود.

“قهوه پرمصرف‌ترین نوشیدنی روان‌گردان در جهان است”

“پرده‌برداری از عمل بیولوژیکی کافئین بر بیماری پارکینسون نه تنها دارای پیامدهای مهمی برای بهداشت عمومی است، بلکه درک ما از اتیولوژی بیماری پارکینسون را نیز افزایش می‌دهد و استراتژی‌های پیشگیری بالقوه را تقویت می‌کند”.

این تحقیق در مجله Neurology منتشر شده است.

One thought on “قهوه و پارکینسون !

  1. عرشیا میگوید:

    درود بر ماسترو رحیمی عزیز
    عالی بود
    میام از همه ی سایت هاتون مقالاتتون رو میخونم و لذت میبرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *